Een apparaat waarmee je de temperatuur thuis zo koel of warm houdt als je maar wilt en tegelijkertijd geld en energie bespaart. De eigenlijke vraag is dus waarom je nog geen slimme thermostaat hebt. En vanwege de extreem hoge energieprijzen van dit moment, kun je maar te weten komen wat de beste smart home-thermostaten zijn.
De voordelen van slimme thermostaten
Slimme thermostaten bieden drie belangrijke voordelen die conventionele thermostaten niet hebben. Ten eerste hun intelligentie: zelflerende slimme thermostaten kunnen jouw dagelijkse routine leren en aan de hand daarvan verwarmings- en koelschema's opstellen, afhankelijk van of er iemand thuis is of niet. Ten tweede besparen ze je geld: ze zorgen voor een lagere energierekening door bijvoorbeeld je verwarming uit te zetten als je niet thuis bent, de temperatuur aan te passen op basis van weerpatronen of door de optimale temperatuur aan te bevelen. Met name nu is dat belangrijk, aangezien de elektriciteitskosten de pan uitrijzen zonder dat het einde in zicht is. Het laatste grote voordeel is dat ze energieverspilling beperken: een slimme thermostaat optimaliseert de temperatuur in huis voortdurend. Dat is goed voor je portemonnee, maar ook voor de planeet.
Hoe werkt een op afstand bedienbare thermostaat?
Stel dat je midden in de winter ’s nachts naar huis loopt. De lucht is koud en er ligt sneeuw op de grond. Dan wil je alleen nog maar thuiskomen in een warm huis. Nu kan dat: een slimme thermostaat kun je op afstand bedienen met een app op je smartphone. Daarmee stel je de verwarming dusdanig in dat het huis de gewenste temperatuur heeft als je naar binnen stapt. De Google Nest-thermostaat gaat nog een stap verder: je kunt hem niet alleen bedienen met de Google Home-app, maar met een sensor volgt hij de locatie van je telefoon waardoor hij weet dat je het huis verlaten hebt. Futuristisch genoeg voor jou?
Een slimme thermostaat installeren
Van Ecobee tot Google: de beste zelflerende slimme thermostaten zijn eenvoudig te installeren. De Google Nest-thermostaat installeer je bijvoorbeeld binnen 20 tot 30 minuten. Eerst schakel je de stroom uit. Daarna verwijder je de oude thermostaat en bevestig je de houder van je nieuwe slimme thermostaat en sluit je de draden aan. Vervolgens bevestig je het display, schakel je de stroom weer in en configureer je de slimme thermostaat, nadat deze is opgestart. Met de ingebouwde wifi verbind je hem met je thuisnetwerk en kun je hem via de app bedienen en wireless updaten.
Waarom de Google Nest-thermostaat een superslimme thermostaat is
De Google Nest-thermostaat heeft veel te bieden: van verwarmings- en koelingsbeheer, eenvoudige installatie tot aan compatibiliteit met digitale assistenten. Om deze slimme radiator thermostaat van stroom te voorzien, hoef je slechts één kabel door de muur te trekken of gebruik je gewoon twee Google Home-batterijen. Om de temperatuur in te stellen, draai je aan de buitenste ring of bedien je hem op afstand via een spraakcommando met Nest, Google Home, Alexa of Google Assistant. In de auto-away-modus stelt de thermostaat zichzelf in op een milieuvriendelijke temperatuur als er niemand thuis is. Daarnaast beschikt hij over multi-zone-control waarmee je alleen bepaalde ruimtes kunt verwarmen. De Energy-Star-gecertificeerde draadloze thermostaat is zo enorm milieugericht dat ook de behuizing gemaakt is van gerecycled materiaal.
Probeer een slimme radiator thermostaat uit via Grover
Wil je te weten komen hoe een slimme thermostaat jouw woonsituatie kan verbeteren? Bij Grover kun je een Google Nest-thermostaat huren die je eenvoudig zelf kunt installeren. En dat tegen een laag maandbedrag. Met gratis verzending en retourneren én de mogelijkheid om hem over te kopen. De thermostaat valt onder Grover Care, wat wil zeggen dat 90% van de reparatiekosten gedekt zijn als de thermostaat per ongeluk beschadigd raakt. Begin vandaag nog heel gemakkelijk geld en energie te besparen.